Manfield

Manfield online

Manfield is een familiebedrijf dat zijn oorsprong kent in Engeland. Het bedrijf Manfield & Sons bestaat al meer dan 175 jaar in Europa. Manfield opende namelijk in 1844 voor het eerst zijn deuren in het Engelse North Hampton. De winkel werd al snel een succes, waardoor Manfield al snel een enorme groei doormaakte. Momenteel beschikt het bedrijf over twee winkels in België en 49 winkels bij onze Noorderburen. 

Inmiddels zit het hoofdkantoor van de kwalitatieve schoenenwinkel in het Nederlandse Tilburg. Het succes van de winkel is immens en inmiddels heeft het bedrijf daarom ook een zeer goede naam en reputatie opgebouwd bij de consument. De kwalitatieve en hoogwaardige schoenen zijn inmiddels ook in België een echt begrip. 

Manfield overgenomen door een Nederlands bedrijf

In het jaar 2016 heeft het bedrijf afscheid genomen van zijn Engelse roots. Sinds dit jaar maakt het bedrijf onderdeel uit van het Nederlandse bedrijf: Termeer Schoenen. Toch blijft het DNA van het bedrijf voelbaar. De schoenen zijn voorzien van de kenmerkende Engelse stijl, klasse en geproduceerd met een oog voor detail. 

Ondanks dat het bedrijf beschikt over 45 winkels in Nederland, drie winkels in België en meerdere winkels in Duitsland, kun je ook terecht op de uitgebreide webshop van het bedrijf. Sinds 2004 heeft Manfield namelijk een goedlopende webshop met een breed assortiment aan schoenen, tassen en accessoires. De producten van Manfield staan al ruim 175 jaar bekend om zijn unieke stijl en kwaliteit.

De schoenen worden in allerlei soorten en stijlen geproduceerd. De consument kan bij Manfield terecht voor een basic look, een high fashion look, een zakelijke look, een casual look en nog veel meer. Het assortiment van Manfield staat bekend om zijn stijlvolle schoenen en de daarbij behorende moderne details. De ontwikkeling en de productie van de collecties hebben vinden hun ontwerp voornamelijk in de Italiaanse basis. 

Bij Manfield doen ze aan verantwoord ondernemen

Bij Manfield vinden ze het belangrijk om transparantie te bieden over hun eigen werkwijze. Hierdoor krijg je als consument direct een goede inkijk in hun manier van verantwoord ondernemen. Bij Manfield ligt de nadruk op verantwoord ondernemen, duurzaamheid en het milieu, duurzame productie en handel en behandeling en afvalbeheer. 

Bij Manfield wordt ernaar gestreefd naar een evenwicht tussen verantwoordelijkheid naar de samenleving en naar de economische belangen van de medewerkers. Daarnaast wordt er evenwicht gezocht naar de beste manier om onderdeel uit te maken van de samenleving. 

Het milieubeleid van Manfield 

Bij Manfield vinden ze het belangrijk om de natuur te beschermen. Dit doen ze door het milieu zo min mogelijk te belasten. Dit doen ze door activiteiten en producten te begeleiden met de juiste distributie, een sterk afvalbeheer en een juist ontwerp en productieproces. Bij Manfield verwachten ze daarom ook van al de medewerkers en leveranciers dat ze een positieve bijdrage leveren aan de natuur. 

Niet alleen tot de verkoop vindt Manfield het belangrijk om zichzelf verantwoordelijk te voelen voor het milieubeleid van hun artikelen. Nadat hun producten op de markt zijn gekomen, blijven ze zich verantwoordelijk voelen. Daarom zorgt Manfield ervoor om waar nodig hun producten te recyclen. 

Papierbesparing bij Manfield 

Bij Manfield vinden ze het ook belangrijk om papier te recyclen. Daarom centraliseren ze het proces al direct vanuit de winkel naar het hoofdkantoor. In de laatste jaren heeft Manfield inmiddels hun papiergebruik kunnen verminderen met 30%. Dit komt mede doordat het bedrijf heeft gekozen voor het digitaliseren van de informatiestromen. 

Per jaar wordt er door Manfield maar liefst 150 ton papier gerecycled. Dit doen ze door het centraal te verwerken met een industriële shredder. Een ander groot verschil wordt gemaakt door de pair dozen te maken van gerecycled karton. 

Milieuvriendelijke materialen 

Bij Manfield vinden ze het belangrijk om hun materialen op een duurzame en milieuvriendelijke manier te looien. Ze kiezen er daarom voor om steeds meer leer voor hun accessoires, tassen en schoenen te bestellen via de Leather Working Group. Bij de Leather Working Group staan ze volkomen voor een duurzame toekomst door middel van verantwoord leer.

Daarnaast kiest Manfield er ook voor om hun accessoires, tassen en schoenen af te werken met vegan materialen. Zo maakt het bedrijf onder andere gebruik van vegan lijm, een vegan voering en vegan bovenmateriaal. Voor de niet vegan onderdelen wordt er zoveel mogelijk gebruikgemaakt van gerecycled materialen. Je kunt hierbij denken aan de zolen en de voering. 

Alles voor het milieu

Bovengenoemde punten zijn enkel een kleine selectie van de voordelen die Manfield biedt aan het milieu. Bij Manfield vinden ze het namelijk belangrijk om zo goed mogelijk om te gaan met de natuur en het milieu. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de producten van Manfield bijdragen aan een groenere voetdruk. 

Shoppen in de online shop van Manfield 

In België beschikt Manfield over drie offline winkels. Deze winkels zitten in Aalst, Wijnegem en Gent. De kans is dus aanwezig dat er niet direct een Manfield winkel bij je in de buurt zit. Gelukkig is dit geen enkel probleem. Manfield beschikt namelijk ook over een grote webshop waarbij je een enorme keuze hebt uit de producten van Manfield. Wist je dat de verzending maar € 1.99 kost? Dat is nog goedkoper dan parkeren in het winkelcentrum. 

Levertijd 

Is je gekozen artikel voorradig op de website? Dan kun je het pakketje de volgende werkdag verwachten. Deze levertijd geldt wanneer je je bestelling voor 18:00 plaatst op de website. Is het artikel niet voorradig, dan wordt het door Manfield opgehaald in één van de winkels. In dit geval wordt er rekening gehouden met een levertijd tussen de drie en vijf werkdagen. 

De levertijd van het bestelde artikel kun je terugvinden op de pagina van het betreffende artikel. Let wel op dat de levertijd per maat kan verschillen. Na het plaatsen van je bestelling krijg je direct orderbevestiging per e-mail. Bestel je meerdere artikelen met verschillende levertijden? Dan dien je rekening te houden met de langstdurende levertijd. 

Bezorging 

Wanneer je een bestelling plaatst bij Manfield, dan wordt deze thuisbezorgd via DHL. Na je bestelling word je via de e-mail op de hoogte gehouden via DHL, per e-mail. Komt de gekozen tijd je niet uit? Dan kun je via DHL ervoor kiezen om de bezorgdatum of het tijdvenster aan te passen. 

Een andere fijne optie is om je bestelling op te halen in één van de Manfield winkels. Tijdens het bestelproces dien je te kiezen voor deze optie, waarna je een ophaalbevestiging toegestuurd krijgt per e-mail. Je kunt hierbij kiezen in welke Manfield winkel je het op wilt halen. Je kunt kiezen voor winkels in België, Nederland en Duitsland. 

De betaalmogelijkheden via Manfield online

Wanneer je kiest om een bestelling te plaatsen via Manfield online, dan kun je kiezen uit verschillende soorten betaalmogelijkheden. Via de webshop kun je kiezen uit: 

 • Creditcard
  Wanneer je ervoor kiest om een bestelling te plaatsen via Manfield, dan kun je kiezen voor de optie: creditcard. Wanneer je kiest voor creditcard, dan kun je kiezen voor Visa en Mastercard. 

 • Riverty
  Wanneer je via de website wil betalen via Riverty, dan betaal je € 1.25 per transactie. Na het afronden van je bestelling krijg je direct een e-mail via Riverty. Wanneer je kiest voor Riverty, dan heb je na je bestelling 14 dagen de tijd om de factuur te betalen. Hierdoor kun je er zelf voor kiezen wanneer je betaalt, mits je kiest voor een betaaldatum binnen 14 dagen. 

 • Paypal
  Wanneer je jouw bestelling wilt betalen via de website van Manfield, dan kun je kiezen voor een betaling via Paypal. Papyal staat bekend om zijn  24/7 fraudedetectie en zijn Aankoopbescherming. Op deze manier kun je veilig shoppen op de winkel van Manfield.

 • Giftcard
  Wil je een leuk en uniek cadeau geven? Dan is de Manfield Giftcard een echte aanrader. De giftcard staat bekend als een stijlvol cadeau dat erg goed in de smaak valt bij de ontvangers. De Manfield Giftcards zijn onbeperkt geldig en zijn in te leveren in één van de vele Manfield winkels in Belgie, Nederland en Duitsland. 
  Helaas kun je de giftcards niet gebruiken in de online shop van Manfield. 


Manfield Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Manfield.

Bezoek Manfield

Schrijf een review