Desigual

Desigual Spaanse design kleding

In het jaar 1984 werd het Spaanse kledingmerk Desigual opgericht door de Zwitserse ontwerper Thomas Meyer. Laatstgenoemde besloot in dit jaartal om het kledingmerk op te richten in de wijk El Ravel in Barcelona. Het allereerste ontwerp van het merk bestond uit een jas die werd geproduceerd van geüpcyclede producten uit de modesector.

Bij het zien van het ontwerp fluisterende de filmmaker Isabel Coixet het woord: 'Desigual'. Na het fluisteren van dit woord kwam ze direct me het motto 'No es lo mismo' , wat betekent: 'Het is niet hetzelfde'. Dit is uiteindelijk één van de redenen geweest hoe de naam Desigual ontstaan is als kledingmerk. 

In het jaar 1986 werd de eerste winkel van het merk geopend in Ibiza. De winkel werd geopend met een bijzonder eerste logo: een man en een vrouw, hand in hand, poedelnaakt! De winkel werd gevestigd aan de prachtige haven van Ibiza en werd al snel een regelrecht succes. 

Het succes van Desigual

Desigual werd al snel een razend succes in Ibiza. De winkel werd gezien als een ontmoetingspunt voor mensen die een facinatie hadden voor de vrije, authentieke, optimistische, onbeschaamde en mediterrane universum. Momenteel geldt dit nog steeds voor de liefhebbers van het merk Desigual. 

Het succes van het merk bleef groeien, waarna ze in 2006 de grens overgestoken zijn. De eerste internationale bestemming van het bedrijf was het Aziatische land Singapore. Met een basis in Singapore besloot het merk om zich verder uit te breiden in de Aziatische markt. Het duurde niet lang voor Desigual koos voor andere geweldige plekken op de wereld. In het jaar 2009 opende het kledingmerk namelijk de deuren van hun eigen winkel in New York. In het jaar 2010 groeide het succes verder met een winkel in Colombia. 

Midden het jaar 2019 is Desigual een nieuw hoofdstuk begonnen in hun eigen identiteit. Het kledingmerk ging voor een vernieuwde identiteit welke aansloot bij het waarom en hoe van het kledingmerk. Het kledingmerk besloot om hun identiteit te transformeren en zich aan te passen aan de nieuwe trends en consumptiegewoonten. Er werd gebruikgemaakt van een omnichannelmodel die Desigual erbij helpt om in contact te komen met de consument. Dit is een ongekende evolutie waarmee het merk wilt streven naar een onderscheidende ervaring. Op deze manier wilt Desigual ervoor zorgen dat iedereen zich kan identificeren met het merk. 

Inmiddels bestaat het bedrijf al bijna veertig jaar en blijft het succes enorm groeien. Het bedrijf is inmiddels weer een nieuwe weg ingeslagen, waarbij ze zichzelf realiseerde dat er momenteel nog iets ontbreekt in de wereld. Hetgeen wat ontbreekt in de wereld dat is natuurlijk liefde. Het merk wilt hiermee bereiken dat iedereen die kijkt naar het merk geïnspireerd raakt. Geïnspireerd om te helpen, maar ook om te helpen houden van alles wat anders maakt en om anders ook te omarmen en lief te hebben. Om dit kracht bij te zitten is Love Different de nieuwe merkclaim en direct een rode draad in het bedrijf. 

Desigual, een dynamisch kledingmerk 

Het kledingmerk Desigual is niet alleen een uitgeproken kledingmerk, maar ook een zeer dynamisch kledingmerk. Momenteel bevindt het bedrijf zich precies op de plek waar ze zich willen hebben. Desigual is namelijk te vinden in de grote winkelstraten, de kleine winkelstraten, luchthavens en op het internet. 

Het maakt niet uit waar je jouw product koopt, bij Desigual vinden ze het belangrijk om de kleding zo snel mogelijk te leveren aan de klant. Om dit te realiseren heeft het merk twee eigen logistieke centra in Gavà en Viladecans en twee extra in New Jersey en Hong Kong die elk jaar 55 miljoen kledingstukken verwerken.

In het jaar 2015 openden Desigual het Viladecans-centrum dat zich uitstrekt over 23.500 vierkante meter en een opslagcapaciteit heeft van 200.000 dozen Desigual kleding. 

Waarom is Desigual zo succesvol?

Desigual is van oorsprong een Spaans kledingmerk dat bekend staat om zijn kleurrijke en gedurfde ontwerpen. Toch is dit niet de enige sleutel van succes voor het bedrijf. Het succes van Desigual is te danken aan verschillende factoren, waaronder:

  1. Het merk heeft een unieke en herkenbare stijl: Desigual onderscheidt zich van andere kledingmerken door zijn unieke en herkenbare stijl. Het merk gebruikt opvallende prints, heldere kleuren en asymmetrische ontwerpen die aansprekend zijn voor veel mensen.
  2. Creatief marketing: Desigual heeft altijd ingezet op een creatieve marketingstrategie. Ze hebben bijvoorbeeld flashmob-evenementen georganiseerd en hebben samengewerkt met beroemdheden om hun merk te promoten. Hiermee is het merk direct flink onder de aandacht gekomen van de consument. 

  3. Online bekendheid: Desigual heeft een sterke online bekendheid opgebouwd via sociale media en hun website. Ze hebben actief gebruikgemaakt van influencer marketing en hebben hun klanten betrokken bij hun marketingcampagnes. Het is dan ook niet gek dat het kledingmerk direct erg bekend werd onder jongeren. Het kledingmerk heeft namelijk ook gebruikgemaakt van influencers om hun kledingmerk te promoten bij jongeren. 

  4. Internationale expansie: Desigual heeft zich snel uitgebreid naar verschillende landen over de hele wereld. Het merk heeft inmiddels meer dan 500 winkels in meer dan 100 landen, waardoor het merk wereldwijd bekend is geworden. De winkels zitten gevestigd van Hongkong tot Columbia en van Wenen tot aan Barcelona. 

  5. Duurzaamheid: Desigual heeft zich ook gericht op duurzaamheid door het gebruik van gerecyclede materialen en het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Dit heeft het merk geholpen om zich te onderscheiden van andere kledingmerken en een positieve reputatie op te bouwen onder consumenten die zich zorgen maken over het milieu. De duurzaamheid wordt daarom ook sterk omarmd door de consument. 

Het succes van Desigual heeft dus niet direct één succesfactor. Het succes van het kledingmerk is dus te danken aan een combinatie van meerdere factoren. De belangrijkste factoren zijn natuurlijk de duurzaamheid en de herkenbare en unieke kledingstijl van het merk. 

Desigual, een merk voor iedereen

 

Desigual is een merk wat bekend staat om zijn eigen unieke stijl. De stijl van het kledingmerk wordt vaak gekenmerkt door heldere kleuren, prints en asymmetrische ontwerpen. Het merk heeft een breed scala aan producten, waaronder kleding, accessoires, schoenen en huisdecoratie. De kledinglijn van Desigual is beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen die op zoek zijn naar een unieke, creatieve en individuele kledingstijl. 

Het merk heeft ook een erg positief imago door hun sterke focus op duurzaamheid in kleding. Desigual staat namelijk bekend om zijn verschillende initiatieven geïmplementeerd om de ecologische voetafdruk te verminderen, waaronder het gebruik van gerecyclede materialen. Daarnaast staat Desigual ook bekend om het optimaliseren van de productieprocessen om minder afval te produceren. Een erg bijzonder aspect is dat Desigual zich in 2021 heeft  gecommitteerd aan het Science Based Targets-initiatief. Dit initiatief heeft als hoofddoel om het gebruik van duurzame energie te bevorderen en om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. 

Het kledingmerk is daarom niet alleen een echte parel voor het oog, maar door het kopen van de kleding laat je ook een groene voet print achter op de wereld. 


Desigual Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Desigual.

Bezoek Desigual

Schrijf een review