Etam kleding online

Etam is een bedrijf wat inmiddels al een flinke naamsbekendheid heeft mogen verwerven in België. Dit is natuurlijk helemaal niet gek want het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar. Etam is namelijk gestart in het jaar 1916 en is begonnen als korsettenmaker. Hierdoor heeft het bedrijf al meer dan 100 jaar de knowhow met kleding voor de vrouw. 

Al meer dan 100 jaar staat het bedrijf bekend om zijn liefde en passie in vrouwenkleding. De kleding van Etam wordt ontworpen met vakkennis, innovatie en van een mooi kantwerk. Sinds de opening in 1916 vindt het bedrijf het belangrijk om vrouwen vrijheid te gunnen. Dit is sinds de oprichting de uitdaging van het bedrijf. De medewerkers van het bedrijf vinden het belangrijk onafgebroken te innoveren, waarbij ze de emancipatie van vrouwen vooropstellen. Bij Etam staat namelijk het recht op bevrijding en welzijn voorop, waarbij ze het belangrijk vinden om het lichaam te bevorderen. Dit doet Etam door mede te kiezen voor een krachtige bezieling van lingerie te blijven vieren. 

De geschiedenis van Etam

Wanneer we het hebben over Etam, dan hebben we het over een bedrijf met een geschiedenis van meer dan 100 jaar. Aan het begin van de twintigste eeuw begonnen de vrouwen zich steeds vrijer en onafhankelijker op te stellen. Dit was vooral terug te merken doordat de vrouwen zich in deze tijden begonnen te ontdoen van hun korsetten. Daarom koos Etam in 1916 ervoor om kleding en lingerie te ontwerpen voor de moderne vrouwen. We vertellen je graag wat meer over de gescheidenis van Etam: 

 • Jaar 1916:
  In het jaar 1916 opende Max Lindermann zijn eerste kousenwinkel in Berlijn. Deze winkel was direct de eerste winkel waar het merk Etam geboren is. 
 • Jaar 1928:
  In het jaar 1928 werd de eerste winkel in Parijs geopend. Deze winkel werd gevestigd aan de Rue Saint Honoré in Parijs. Deze winkel zorgde direct voor een internationaal succes voor het merk Etam. 
 • Jaar 1944:
  In het jaar 1944 werd de heropening van Etam in Parijs groots gevierd. Na de bevrijding van Parijs verlangde de vrouwen naar meer vrijheid. Hierdoor werd het assortiment uitgebreid met kortere jurken en pikantere lingerie. 
 • Jaar 1968:
  Dit jaar staat bekend als een belangrijk jaar in de geschiedenis van lingerie. De beklemmende bh's en lingerie werden afgeschaft en er werd plaats gemaakt voor comfortabele lingerie. Etam was één van de eerste die meeging in de nieuwe revolutie van comfortabele lingerie. 
 • Jaar 1970:
  In het jaar 1970 vond er opnieuw een revolutie plaats in de winkels van Etam. De lingerie en kleding van het merk werden gepresenteerd aan kleerhangers. Hierdoor werden de artikelen toegankelijk voor de klanten door middel van zelfbediening. 
 • Jaar 2001:
  In het jaar 2001 was Etam een echte voorloper. Het merk lanceerde in dit jaar namelijk zijn eigen online webshop. Hierdoor werd lingerie en kleding voor iedereen 24/7 toegankelijk. 
 • Jaar 2008:
  In het jaar 2008 opende Etam de allergrootste lingeriewinkel van Europa. Deze Etam winkel is gevestigd aan de Rue de Rennes in Parijs. 
 • Jaar 2014:
  In het jaar 2014 werd het aanbod van Etam aangevuld met een assortiment van cosmetica. Daarnaast bood Etam de klanten de mogelijkheid om te sporten met de BE+ lijn.

Dit is enkel een kleine greep uit de rijke geschiedenis van het bedrijf Etam. Inmiddels beschikt het bedrijf over tientallen winkels in België. 

Online shoppen in de Etam webshop

Ondanks dat Etam over tientallen offline stores beschikt, beschikken ze ook over een geweldige webshop. De webshop beschikt namelijk over een zeer ruim en divers assortiment. Hierdoor kun je vanuit huis je perfecte outfit kiezen. Het leukste is dat je direct via Etam je gehele outfit compleet kan maken. Je kunt er terecht van lingerie tot aan je winterjas. 

De levering van je artikelen

Bij Etam worden de pakketten verwerkt op werkdagen van maandag tot en met vrijdag. Na je bestelling wordt de voorbereiding van je pakket verwerkt binnen 24 tot 48 uur. De levertijden van je producten worden over het algemeen bepaald door de vervoerders en door de winkels. Er wordt altijd rekening mee gehouden dat een bestelling niet langer mag duren als zes werkdagen. 

Tijdens specifieke sales zoals bijvoorbeeld: Solden, Privéverkopen en de Lovely Week, kunnen de verwerkingstijden tot 8 werkdagen duren.  Dit heeft te maken met het grote aantal bestellingen.

De betaalmogelijkheden van Etam

Wanneer je een bestelling wilt plaatsen in de online shop van Etam, dan kun je gebruikmaken van een aantal verschillende betaalmogelijkheden. De betaalmogelijkheden die aangeboden worden zijn: 

 • Betaling met je bankkaart
  Kies je voor betaling via je bankkaart, dan kun je jouw betaling voltooien via Bancontact, Carte Bleue/E-Carte Bleue, Visa, Visa Electron Eurocard/Mastercard, American Express. Het  bedrag wordt van je rekening afgeschreven op het moment nadat je bestelling naar je wordt verzonden. 
 • Betaling via Paypal
  Via de webshop van Etam kun je ook kiezen voor een betaling via Paypal. Als Paypal gebruiker heb je het voordeel dat je je retourkosten kunt laten terugbetalen. Hierdoor is Paypal een erg goede optie voor de Belgische gebruikers. 
 • Betaling met een geschenkkaart
  Heb je een geschenkkaart liggen, dan kun je hiermee betalen in de webshop. De geschenkkaart beschikt over 19 cijfers. Na het invoeren van deze 19 cijfers en de pincode van 4 cijfers, kun je betalen met je Etam geschenkkaart. Heb je niet voldoende saldo op je Etam giftcard staan? Dan kun je het resterende bedrag betalen via een andere giftcard of via je bankkaart. 
  Na het bevestigen van je bestelling wordt het bedrag op je Etam geschenkkaart direct geblokkeerd. Het bedrag wordt geblokkeerd tot je bestelling verzonden is. Zijn er meerdere artikelen niet beschikbaar? Dan zal het bedrag opnieuw teruggeschreven worden op je geschenkkaart. 

Het WECARE programma van Etam

Bij Etam zijn ze gepassioneerd en op de toekomst gericht sinds hun start in 1916. Daarom vinden ze het niet alleen belangrijk om stijlvolle mode te brengen, maar ook om een steentje bij te dragen aan het milieu. Op deze manier is Etam toegewijd tot het aanbieden van verantwoorde mode.

Bij Etam vinden ze het belangrijk om duurzame producten te ontwerpen en om tegelijkertijd de impact op het milieu te beperken. Dit doen ze door duurzame producten te ontwerpen, maar ook tegelijkertijd te zorgen dat de impact op het milieu verminderd wordt. Dit doen ze door de herkomst van de producten te garanderen in overeenstemming met milieunormen en de sociale normen. 

Niet alleen het milieu is belangrijk bij Etam. Bij Etam ondersteunen ze namelijk ook vrouwen in allen fases van het leven en in hun eigen zoektocht naar vrijheid. Daarom is Etam vastbesloten om veel meer te delen met de vrouw als de gemeenschappelijke band door lingerie. 

Wanneer voldoet een product aan de WECARE standaarden?

Niet elk product kan zomaar terecht komen in het WECARE programma van Etam. De producten moeten namelijk aan een aantal criteria voldoen voordat ze in het programma worden opgenomen. Daarom heeft Etam een aantal criteria vast laten leggen in het MVO-beleid. De criteria om terecht te komen in het WECARE programma bestaan uit:

 1. De producten dienen geproduceerd te worden door middel van  innovatieve en verantwoorde processen. 
 2. De producten worden gemaakt in Frankrijk en niet in landen waar gewerkt wordt onder erbarmelijke omstandigheden. 
 3. De producten worden ontwikkeld door een gecertificeerde fair trade bedrijf. 
 4. De producten worden ontwikkeld door gebruik te maken van ecologisch verantwoorde of geüpcyclede materialen. Denk hierbij aan biologisch katoen of gerecycleerd polyester. 

Welke materialen worden opgenomen in het WECARE programma?

De criteria voor het WECARE Programma zijn natuurlijk niet mals. De producten moeten aan een aantal belangrijke aspecten voldoen, voordat het aangemerkt mag worden als een WECARE product van Etam. Er zijn daarom ook erg strenge regels op het gebruik van materialen. Er mogen namelijk enkel materialen gebruikt worden die de impact via de textielindustrie op het milieu verminderd. Daarom heeft Etam besloten dat er enkel gebruik mag worden gemaakt van drie soorten materialen: 

 1. Organische en gerecycleerde natuurlijke vezels: 
  Eén van de materialen die gebruikt mag worden in het WECARE programma zijn organische of gerecycleerde natuurlijke vezels. Denk hierbij aan materialen zoals organisch katoen, linnen of gerecycleerde wol. 
 2. Verantwoorde kunstmatige vezels:
  Eén van de materialen die gebruikt mag worden in het WECARE programma zijn verantwoorde kunstmatige vezels. Deze kunstmatige vezels worden afgeleid van de chemische omzetting van natuurlijke plantaardige of dierlijke vezels. Denk hierbij aan materiaal zoals viscose of cupro. 
 3. Gerecycleerde synthetische vezels: 
  Eén van de materialen die gebruikt mag worden in het WECARE programma zijn gerecycleerde synthetische vezels. Denk hierbij aan materialen zoals gerecycleerd polyester, gemaakt van gerecycleerd plastic afval of gerecycleerd polyamide dat gemaakt wordt van gerecycleerd productieafval.

Etam Reviews

We hebben nog geen reviews. Voel je vrij om je ervaringen te delen en schrijf een review over Etam.

Bezoek Etam

Schrijf een review